تاسیس مرکز مطالعات لجستیک و مدیریت زنجیره تامین در دانشکده مهندسی صنایع پردیس فنی

مرکز مطالعات لجستیک و مدیریت زنجیره تامین دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه تهران، فعالیت‌ خود را رسماً از مهر 1397 آغاز نموده است. این مرکز با هدف توسعه مرزهای دانش در حوزه مهندسی لجستیک و مدیریت زنجیره تامین و نیز افزایش سطح همکاری با سازمانها‌ی صنعتی و خدماتی در تعریف و اجرای طرحهای پژوهشی-کاربردی تاسیس شده است. اهداف اصلی این مرکز پژوهشی عبارتند از:

• بررسی چالشهای مرتبط با حوزه مدیریت لجستیک و زنجیره‌های تامین تجاری در سازمانهای تولیدی و خدماتی مانند شرکت­های خودروسازی، شرکتهای فعال در صنعت توزیع و پخش، بانک­ها، زنجیره‌های خرده‌فروشی و سوپرمارکتها، شرکتهای ارائه دهنده خدمات لجستیکی و ارائه راهکارهای بهبود در این سازمانها،
  • بررسی چالشهای مرتبط با حوزه مدیریت لجستیک و زنجیره‌های تامین در سیستم‌های حمل و نقل (اعم از سیستم‌های حمل و نقل زمینی، ریلی، دریایی و هوایی)،
  • بررسی و بهبود فعالیتهای لجستیکی و شبکه­های زنجیره تامین در سیستم‌های سلامت،
  • بررسی و بهبود شبکه­های زنجیره تامین بشردوستانه با رویکرد مدیریت بحران و تداوم کسب و کار و روشهای لجستیک بشردوستانه،
  • بررسی و ارائه راهکارهای لجستیکی در بخش­های خدمات شهری و عمومی مانند شهرداری‌ها،
  • بررسی و ارائه راهکارهای بهبود در زنجیره­های تامین انرژی (حوزه­های برق، نفت، گاز و پتروشیمی، زنجیره­های تامین مربوط به انرژی­های نو و تجدید پذیر).
  • توسعه مباحث به‌روز و کاربردی در سیستمهای لجستیکی از قبیل کاربردهای ابرداده‌ها و روشهای یادگیری ماشین در حل مسائل حوزه لجستیک و مدیریت زنجیره‌های تامین، مدیریت ریسک و اختلال در شبکه­های زنجیره تامین و کاربرد ابزارهای مالی در مدیریت زنجیره‌های تامین.
  • برگزاری همایش­، سمینار و نشست­های علمی در حوزه مدیریت لجستیک و زنجیره‌های تامین.
  • توسعه نرم‌افزارهای تخصصی-کاربردی در شاخه‌های مختلف حوزه لجستیک و زنجیره تامین.
  • برگزاری دوره­های آموزشی تخصصی در حوزه مدیریت لجستیک و زنجیره تامین
  • تهیه و انتشار کتب و مقالات مرتبط با حوزه مدیریت لجستیک و زنجیره تامین.