پژوهشکده لجستیک

05 12 2018 21:27

کد خبر : 10221482

تعداد بازدید : 43

                    مرکز پژوهش لجستیک و مدیریت زنجیره تامین            

 

مرکز پژوهش لجستیک و مدیریت زنجیره تامین[1] دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه تهران، فعالیت‌ خود را رسماً از مهر 1397 آغاز نموده است. این مرکز با هدف توسعه مرزهای دانش در حوزه مهندسی لجستیک و مدیریت زنجیره تامین و نیز افزایش سطح همکاری با سازمانها‌ی صنعتی و خدماتی در تعریف و اجرای طرحهای پژوهشی-کاربردی تاسیس شده است. ریاست این مرکز در حال حاضر به عهده‌ی آقای دکتر سید علی ترابی است و اعضای اصلی مرکز نیز سرکار خانم دکتر زینب سازور، آقای دکتر علی بزرگی، آقای دکتر جعفر حیدری و آقای دکتر حامد شکوری می‌باشند.

سازمان­های تولیدی و خدماتی با چالش­های بسیاری در حوزه مدیریت لجستیک و زنجیره تامین مواجه هستند. لذا، زمینه­ های پژوهشی و آموزشی فراوانی در رابطه با ایجاد/تقویت زیرساخت­ های لجستیکی، طراحی/بازطراحی شبکه‌های زنجیره تامین و عارضه‌ یابی و تحلیل نقاط قوت و ضعف در این سازمان‌ها وجود دارد. مدیریت و تجزیه و تحلیل این شبکه ها و ارائه راهکارها و الگوریتم­های بهبود، نیاز به تخصص و دانش عمیق در حوزه­ های مختلف مهندسی صنایع دارد.

در حال حاضر، این مرکز پژوهشی با بهره‌ گیری از ظرفیت علمی و تجربه برخی از اساتید دانشکده مهندسی صنایع پردیس دانشکده­ های فنی دانشگاه تهران، پتانسیل بالایی در ارائه راهکارهای بهبود شبکه­ های زنجیره تامین در سازمان­های تولیدی و خدماتی کشور را دارد. امید است تا با ایجاد هم­افزایی و استفاده از توان جمعی اساتید و دانشجویان، گامهای موثری در رفع مشکلات و تنگناهای حوزه لجستیک و زنجیره تامین در سازمان‌ها برداشته شود.

اهداف اصلی این مرکز پژوهشی عبارتند از:

  • بررسی چالشهای مرتبط با حوزه مدیریت لجستیک و زنجیره‌های تامین تجاری[2] در سازمانهای تولیدی و خدماتی مانند شرکت­های خودروسازی، شرکتهای فعال در صنعت توزیع و پخش، بانک­ها، زنجیره‌های خرده‌فروشی و سوپرمارکتها، شرکتهای ارائه دهنده خدمات لجستیکی و ارائه راهکارهای بهبود در این سازمانها،
  • بررسی چالشهای مرتبط با حوزه مدیریت لجستیک و زنجیره‌های تامین در سیستم‌های حمل و نقل (اعم از سیستم‌های حمل و نقل زمینی، ریلی، دریایی و هوایی)،
  • بررسی و بهبود فعالیتهای لجستیکی و شبکه های زنجیره تامین در سیستم‌های سلامت[3]،
  • بررسی و بهبود شبکه­ های زنجیره تامین بشردوستانه[4] با رویکرد مدیریت بحران و تداوم کسب و کار و روشهای لجستیک بشردوستانه[5]،
  • بررسی و ارائه راهکارهای لجستیکی در بخش­های خدمات شهری و عمومی مانند شهرداری‌ها،
  • بررسی و ارائه راهکارهای بهبود در زنجیره ­های تامین انرژی (حوزه ­های برق، نفت، گاز و پتروشیمی، زنجیره­ های تامین مربوط به انرژی­های نو و تجدید پذیر).
  • توسعه مباحث به‌روز و کاربردی در سیستمهای لجستیکی از قبیل کاربردهای ابرداده‌ها[6] و روشهای یادگیری ماشین[7] در حل مسائل حوزه لجستیک و مدیریت زنجیره‌های تامین، مدیریت ریسک و اختلال[8] در شبکه­ های زنجیره تامین و کاربرد ابزارهای مالی در مدیریت زنجیره‌های تامین.
  • برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی در حوزه مدیریت لجستیک و زنجیره تامین
  • برگزاری همایش­، سمینار و نشست­های علمی در حوزه مدیریت لجستیک و زنجیره‌های تامین.
  • توسعه نرم‌افزارهای تخصصی-کاربردی در شاخه‌های مختلف حوزه مدیریت لجستیک و زنجیره تامین. 

 

[1] Logistics & Supply Chain Management Research Center (L&SCM RC)

[2] Business (commercial) supply chains

[3] Healthcare systems

[4] Humanitarian supply chains

[5] Humanitarian logistics

[6] Big data

[7] Machine learning

[8] Supply chain risk/disruption management